Flirten op het terras: de zomer komt eraan

Het blijft langer licht, buiten ruikt het frisser en je kunt je zomerjack weer aan. Het voorjaar brengt louter voordelen met zich mee. Dat geldt ook voor de vrijgezellen onder ons. Bovendien is de kans groot dat deze paartijd je in de stemming brengt voor een spannende romance in de zomer. Eerder noemden we al een paar plekken waar je andere singles kunt ontmoeten en met de zonnige maanden op komst dient zich nóg een ontmoetingsplek voor singles aan: het terras!

Waarom flirten we eigenlijk? Misschien vind je dit een domme vraag waar je het antwoord al op weet: dat doen we om een partner te vinden. Logisch toch? Vergis je niet: hoewel veel mensen inderdaad flirten in de hoop op een relatie, zijn er nog zeker vier andere redenen te bedenken waarom mensen naar elkaar knipogen, elkaar complimenten geven en dubbelzinnige opmerkingen maken.

Vier redenen om te flirten

Flirten is in de eerste plaats een seksuele activiteit. Het is de eerste, onschuldige stap op weg naar fysiek contact. Daarnaast flirten veel mensen voor de lol. Niet voor niets is de tweede betekenis van het woord flirt een benaming voor een persoon. Als jij je in het wilde weg dartel gedraagt tegenover iedereen die zich in je omgeving bevindt, is de kans groot dat er over je wordt gesproken als ‘een echte flirt’. Verder flirten mensen omdat ze bevestiging zoeken. Wil jij je goed voelen over jezelf? Dan is niets zo effectief als een glimlach van iemand die je aantrekkelijk vindt.

De vierde reden is het venijnigst, maar ook het belangrijkst. Een iets te knappe dame komt op je afgelopen, toont zich geïnteresseerd en maakt een speels praatje met je. Ze vraagt terloops of je haar ergens mee kunt helpen. Zodra je dat hebt gedaan bedankt ze je, draait zich om en loopt weg uit je leven. Herkenbaar? Dan weet je dat er weleens instrumenteel met je is geflirt: de dame in kwestie gooide haar charmes in de strijd omdat ze iets wilde bereiken.

Waarom het terras de perfecte ontmoetingsplek is

Terug naar de twee belangrijkste redenen: flirten om de seks en om een relatie te vinden. Om te kunnen flirten heb je een locatie nodig. Omdat internetdaten voor veel mensen nog altijd onnatuurlijk aanvoelt, kun je in de warme maanden beter de straat opgaan om iemand te ontmoeten.

Niet alle locaties zijn even geschikt voor een lekkere flirt. In de bibliotheek krijg je bijvoorbeeld eenvoudig oogcontact, maar is het onhandig om een gesprekje aan te knopen. In de bus of tram zijn mensen op weg naar een specifieke bestemming en staan ze vaak niet open voor contact. Je kunt een festival bezoeken – de meeste festivalgangers hebben een uitgelaten bui en zijn makkelijk aanspreekbaar – maar daar heb je zelf vast niet altijd zin in.

Je wilt dus een plek waar je hardop kunt praten en waar mensen die niet onderweg zijn in de stemming verkeren om contact te maken. Je begrijpt dat het terras aan al deze voorwaarden voldoet.

Flirten op het terras: hoe doe je dat?

Toch is het ook op zo’n perfecte plek van belang om te weten wat je wel en niet moet doen. Wees je ten eerste bewust van het tafeltje dat je uitkiest. Zie jij iemand zitten met wie je een beschuitje zou willen eten? Ga dan in de buurt zitten. Het ligt voor de hand, maar als je het terras moet oversteken om een gesprekje aan te knopen, maak je het jezelf onnodig moeilijk.

Daarnaast moet je niet te gretig overkomen. Mensen zitten bijna nooit in hun eentje op het terras. De kans is groot dat ze tijd willen doorbrengen met degene die naast ze zit. Breek niet zomaar in, maar probeer jezelf subtiel in het gesprek te mengen of knoop een praatje met je target aan als zijn of haar gezelschap even naar het toilet gaat.

Flirten op het terras: hoe het hoort.

Kom snel ter zake

Ten derde wil je niet in een eindeloos gesprek vervallen, dus kom snel to the point. Zodra je de nodige blikken, knipoogjes en glimlachjes hebt uitgewisseld kun je het kort houden: voer een luchtig gesprekje van een minuut of vijf en zeg dan dat je de ander verder niet wilt storen, maar dat je het gesprek graag gauw wilt voortzetten.

Is de reactie positief? Wissel dan nummers uit en stuur nog diezelfde avond een appje waarin je direct een uitnodiging verwerkt. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk weer tegenover elkaar zit – liefst op een leuk terrasje. Duurt het allemaal te lang en verloopt het contact moeizaam? Dan was de interesse niet wederzijds en heb je het nummer uit beleefdheid gekregen. Dat is jammer, maar het is ook een goeie reden om gauw weer naar het terras te gaan.

Bericht auteur: Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.