Baarden zijn hot!

Waarom vrouwen op mannen met baarden vallen

Laat je baard staan en je krijgt bekijks van de dames. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat faciaal haar – dus een snor en baard in normaal Nederlands – bepalend is voor de aantrekkingskracht van mannen op vrouwen. Baarden hebben op vrouwen een vergelijkbaar effect als hoge hakken op mannen: ze laten het andere geslacht zijn traditionele rol aannemen. De baarddrager komt zo mannelijk, sterk en potent over dat de meeste vrouwen in katzwijm vallen, terwijl de hakkendraagster in mannen een onweerstaanbare veroveraarsgeest aanwakkert.

De baard wint al tijden aan populariteit, mede dankzij het hipstertijdperk waar we tot voor kort in leefden. Toch is een baard niet voor elke man weggelegd. Niet iedereen is bijvoorbeeld gezegend met een volle haardos rondom zijn kaken. Veel volwassen mannen gaan noodgedwongen met een melkmuiltje door het leven. Haal er een snee droog brood langs en die paar donshaartjes behoren direct tot het verleden. Ook zijn er mannen die een bloedhekel hebben aan alles wat met baarden te maken heeft: zij gaan uit principe gladgeschoren over straat omdat ze vinden dat een baard kriebelt én onverzorgd staat.

Wat hebben vrouwen toch met baarden?

Over smaak valt dan misschien niet te twisten, maar over evolutionair bepaalde voorkeuren wél – en die pakken voordelig uit voor de baard. Het is namelijk niet alleen een kwestie van imago om er één te dragen. Zo is een paar jaar geleden al aangetoond dat vrouwen het over het algemeen langer uithouden met een man die een baard draagt. Blijkbaar raken de dames niet gauw uitgekeken op zo’n masculien uiterlijk.

Ook als het avontuurtje slechts één nacht duurt verkiezen vrouwen een man met een behaard gelaat boven een kerel met een geschoren kaaklijn. Overigens dient hierbij opgemerkt te worden dat de stoppelbaard veruit het meest lustopwekkend is; mocht je een baard laten groeien omdat je bent gevraagd voor Sinterklaas te spelen, dan moet je niet verbaasd opkijken dat je in het weekend voor 5 september in de club de ene na de andere afwijzing te verwerken krijgt.

Knappe mannen met baarden hebben succes bij de vrouwen.

De uitkomst voor de kale man: draag een baard

Mocht je last hebben van kaalhoofdigheid biedt een baard ook de uitkomst. Niet alleen wordt een kale schedel al sinds de jaren ‘50 in verband gebracht met een hoog testosterongehalte, er zijn verschillende beroemdheden die lange tijd voor deze look hebben gekozen. Of het nou gaat om Edward Norton, Jeff Bridges of Bruce Willis: al deze mannen werden woest aantrekkelijk gevonden nadat ze hun kale kop combineerden met een baard.

De baard is uiteraard geen wondermiddel om vrouwen aan de haak te slaan, want er zijn heel veel andere factoren waar je rekening mee moet houden. Weet wel dat het andere geslacht jou als baarddrager als loyaler, mannelijker en potenter beschouwt dan je concurrenten die zich dagelijks scheren. Schijn bedriegt misschien, maar we weten allemaal dat de mensheid bedrogen wil worden. Dat geldt voor vrouwen net zo goed als voor mannen. Mocht je dus over een gezonde baardgroei beschikken en geen principiële bezwaren voelen, leg je scheermes dan een tijdje opzij, laat je baard staan en geniet van de gevolgen.

Bericht auteur: Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.