Kleren maken de man

Waarom goedgeklede mannen meer succes bij vrouwen hebben

Daar staat ze. Haren opgestoken, met een strak jurkje aan en op stiletto’s die de vloerbedekking perforeren. Ze draait haar gezicht jouw kant op. Je poogt uit alle macht oogcontact te maken. Even denk je dat ze je recht in je ogen aankijkt. Helaas: ze beantwoordt je glimlach niet. Terwijl ze haar hoofd weer wegdraait vraag je jezelf teleurgesteld af waarom ze jou niet ziet zitten. Wees gerust. De kans is groot dat dit niet aan je uiterlijk ligt, maar aan je kledingstijl.

Het belang van je kledingkeuze

Kleren maken de man. Hoewel sommigen zich daarvan bewust zijn, letten een hoop mannen totaal niet op hun kledingstijl. Nu bestaan er vrouwen die een zwak hebben voor mannen die lekker zichzelf zijn en zich niet druk maken om hoe ze eruitzien. Als je echter een dame aan de haak wilt slaan die zelf wél op haar uiterlijk let, kun je er maar beter voor zorgen dat je garderobe op orde is. Vrouwen bepalen namelijk mede op basis van je kledingkeuze of je al dan niet een geschikte partner voor haar bent.

Schaf de juiste schoenen aan

De meeste vrouwen zijn verslaafd aan schoenen. Ze verwachten dat een man ook op zijn schoeisel let. Sterker nog: vaak is dat het eerste waar ze naar kijkt – en als het haar niet bevalt wordt het nooit iets tussen jullie. Het is belangrijk dat je schoenen niet alleen lekker zitten, maar dat ze ook goed staan, dat ze aansluiten bij de rest van je kleren en dat ze bij de gelegenheid passen.

Ga dus nooit naar een dansavond op sneakers en ga ook niet op je suède veterboots naar een bruine kroeg toe. Probeer verder de juiste balans te vinden in excentriciteit: schoenen mogen best een eyecatcher zijn (vrouwen kijken er toch wel naar), maar met té gewaagde hoefjes loop je het risico om een clowneske indruk te wekken. Als je op weg geholpen wilt worden vind je hier een lijst van vijf paar schoenen die elke man in zijn bezit zou moeten hebben.

Beter gekleed zijn levert sowieso meer succes op.
Goed geklede mannen hebben meer succes bij de dames

Laat jezelf een pak aanmeten

Om aanspraak te krijgen bij een mooie vrouw hoef je er echt niet bij te lopen als George Clooney, in een duur maatpak dat speciaal voor die gelegenheid ontworpen is. Het gaat erom dat je rekening houdt met de voorkeuren van het andere geslacht. Veel vrouwen smelten nu eenmaal als ze een man in pak zien lopen. Ook in andere situaties levert deze kleding overigens voordeel op: als je een pak draagt straal je autoriteit uit en zijn mensen sneller geneigd te geloven wat je zegt.

Genoeg redenen dus om snel een pak aan te schaffen. Je hebt er al één voor 150 euro. Laat het voor twee tientjes innemen bij de kleermaker op de hoek en een dag later loop je voor nog geen 200 euro in een strak pak dat alleen jou als gegoten zit. Voor pakken geldt overigens hetzelfde als voor schoenen: kleed je alleen excentriek als je dat ook bent. Als je wilt opvallen door een wit pak, een zalmroze kostuum of een mintgroen colbertje te dragen, zal je eerder gefronste wenkbrauwen dan verliefde blikken oogsten.

Neem een personal shopper

Tegelijkertijd is het van belang om je eigen stijl te ontwikkelen, want het laatste wat je met kleding wilt bereiken is dat je opgaat in de massa. Mocht je moeite hebben om je eigen stijl te bepalen, dan kun je overwegen een personal shopper te nemen. Dat hoeft tegenwoordig helemaal niet veel geld te kosten. Er zijn diverse online shopping services die zich specifiek richten op mannen. Je hoeft ze alleen maar je maten te vertellen, wat foto’s toe te sturen en je wensen door te geven en je hebt binnen een week een doos vol stijlvolle kleding in huis. Ideaal voor als je er wél goed uit wilt zien, maar geen zin hebt om daar veel tijd aan te besteden.

Het begint bij hoe je eruitziet

Wil je in de smaak vallen bij vrouwen? Dat moet je beseffen dat het allemaal begint bij hoe je eruitziet. Als je dat eenmaal doorhebt, heb je de eerste stap al gezet. Zorg er vervolgens voor dat je de daad bij het woord voegt en je zult zien dat je nieuwe look je van alles oplevert, om te beginnen meer bekijks als je de deur uitgaat.

Bericht auteur: Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.